Les kunde billiga tester erfaring

Er det forskjell på dyre og billige graviditetstester og eggløsningstester? Hvordan er de forskjellige?

 

Alle graviditetstester fungerer ved å måle nivåer av humant koriongonadotropin (hCG), et graviditetshormon som produseres av morkaken. Det vises i en kvinnes urin så vel som i blodet hennes så snart et embryo implanteres i livmoren hennes (seks til 12 dager etter befruktning), og mengden fortsetter å bygges opp hver dag. Men det tar til rundt 19 dager etter befruktning før hCG-nivåene stiger høyt nok til å bli oppdaget på en uringraviditetstest. Når de brukes riktig, kan de fleste tester fange opp hCG i urinen på den første dagen av forventet menstruasjon.

Så hva er grunnen til prisvariasjonene mellom ulike tester? Noen graviditetstester kan være mer følsomme for hCG enn andre. Enkelte merker kan hevde at testen deres kan gi deg et nøyaktig resultat så tidlig som fem til seks dager før uteblitt menstruasjon. Noen tester kan også fungere litt raskere – gir deg resultater innen noen få sekunder i stedet for noen få minutter.

Designfunksjoner kan også spille inn. Graviditetstestpinner innkapslet i plasthåndtak har en tendens til å koste litt mer enn vanlige graviditetsteststrimler uten håndtak. Du kan også betale mer for en test med en digital skjerm sammenlignet med en uten. Og dette kan si det åpenbare, men pakker med flere graviditetstester har en tendens til å være dyrere enn pakker med mindre. (De fleste pakker har minst to tester, men noen tilbyr fem eller flere.)

 

Hvor mye koster billige graviditetstester kontra dyre?

Avhengig av merke, følsomhet og andre funksjoner, kan du forvente å betale et sted mellom $5 og $25.

Er dyre tester mer nøyaktige enn billige?

Alle graviditetstester hjemme er opptil 99 prosent nøyaktige hvis du følger instruksjonene. Det er like pålitelig som uringraviditetstestene som brukes på legekontorer. Nøkkelen er å ta testen til rett tid.

Når er det, akkurat? Du får den beste lesingen når du venter til den første dagen av forventet menstruasjon. Hvis du tester for tidlig i syklusen din før nok hCG har bygget seg opp i urinen din, kan det føre til en falsk negativ. Falske positive kan også forekomme, men de er sjeldne. Tester veldig tidlig kan oppdage en kjemisk graviditet, der et befruktet egg implanteres i livmoren, men slutter å vokse før det er stort nok til å se på en tidlig ultralyd.

Det kan være mulig at en mer sensitiv – og muligens dyrere – graviditetstest kan gi deg det viktige ja eller nei litt tidligere. Men å vente med å bruke den til forventet menstruasjonsdag vil generelt gi deg de mest pålitelige resultatene, uavhengig av hvor mye graviditetstesten koster.

Faktisk sier til og med den fine skriften på tester som hevder å gi deg resultater fem til seks dager før menstruasjonen din at de ikke er 99 prosent nøyaktige før den forventede menstruasjonen. Og siden hCG-nivåene fortsetter å øke, vil hver ekstra dag du venter gjøre testen enda mer nøyaktig.

 

Hva er fordelene og ulempene med rimeligere graviditetstester?

Den største fordelen er – du gjettet det – de er billigere! Men de fungerer like bra. Resultatene av rimeligere graviditetstester vil fortsatt være opptil 99 prosent nøyaktige når du bruker dem i henhold til produsentens instruksjoner.

Når det gjelder ulempene? Billigere alternativer har færre funksjoner som kan gjøre graviditetstesting mer praktisk, som et plasthåndtak eller litt kortere ventetid. Det kan også være mer sannsynlig at de har grunnleggende, linjebaserte skjermer i stedet for digitale avlesninger, som noen studier tyder på kan være vanskeligere for brukere å tyde og tolke riktig. Hvis for eksempel en linje på skjermen er veldig svak, kan du finne deg selv i å lure på om resultatet virkelig teller.

Til slutt kan en rimeligere boks inneholde færre graviditetstester. Så hvis du liker ideen om å kunne bekrefte resultatene dine, kan det være verdt å betale mer for en boks med flere pinner eller strimler.

Hva er fordelene og ulempene med dyrere graviditetstester?

En dyrere test kan være mer følsom for hCG-nivåer, noe som betyr at du kanskje kan få et nøyaktig resultat tidligere. Men det er ingen garanti. Uansett hvor mye du betaler, er sjansen for å få en falsk negativ eller falsk positiv høyere når du tar en test før dagen for forventet menstruasjon.

Det er også de ekstra klokkene og fløyter. Du vil sannsynligvis betale litt mer for en digital skjerm, som kan være litt enklere å lese og tolke. Det samme gjelder tester med plasthåndtak eller kortere ventetider. En annen potensiell fordel? Dyrere pakker vil ofte inneholde flere tester, noe som kan være nyttig hvis du vet at du vil dobbelt- (eller trippel-) sjekke resultatene dine eller ha ekstra graviditetstester på hånden hvis du trenger å prøve igjen neste måned.

 

Hva slags graviditetstest passer for meg?

Siden alle graviditetstester i utgangspunktet fungerer på samme måte og er like pålitelige hvis du tar dem i henhold til instruksjonene på esken, avhenger hvilken type som er riktig for deg av dine preferanser. Hvis du vil prøve å finne ut om du er gravid litt tidligere enn den første dagen av forventet menstruasjon, kan en dyrere, mer sensitiv graviditetstest som kan brukes litt tidligere være riktig for deg, så lenge du er villig til å betale for det, og du skjønner at det kanskje ikke er så nøyaktig som om du hadde ventet. Hvis budsjettet er din prioritet, kan en av de billigere graviditetstestene være et bedre valg. Og hvis du liker ekstra funksjoner som gjør det lettere å ta og lese en graviditetstest, kan det være verdt det for deg å betale mer for dem.

Uansett hvilken graviditetstest du velger, bare legg merke til utløpsdatoen på esken før du kjøper den. Billige graviditetstester utløper ikke raskere enn dyre, men enhver utløpt graviditetstest er mer sannsynlig å gi en falsk avlesning. Bare vær trygg på at enten du bruker 5kr eller 50kr på en graviditetstest, vil resultatene dine fortsatt være like nøyaktige, og du må fortsatt bekrefte en positiv lesning med legen din (gratulerer!).

Billige eggløsningstetster:

En fornøyd bruker av billige eggløsningstester:

Jeg bruker billige rett og slett fordi de er billige! og jeg har ikke råd til å betale for de dyrere! spesielt ettersom jeg liker å  teste omtrent 3 ganger om dagen!!!! de ser ut til å fungere for meg, jeg bruker dem sammen med eggløsningskalkulatoren.

 

En annen bruker som har vært super fornøyd med billige test strimler:

Hei hun, jeg har bare noen gang brukt den billige, og de fungerte perfekt for oss. Vi fikk dem fra et nettsted som heter Billigetesterpro.no, og du kan få dem i pakker for flere måneder, spesielt hvis du ikke er helt sikker på når du har eggløsning (som jeg var).
Vil definitivt anbefale dem.