Røyking under graviditet kan føre til at babyer blir født for små eller for tidlig (prematur fødsel), visse fødselsskader og dødfødsel. Å slutte å røyke kan være vanskelig, men det er en av de beste måtene en kvinne kan beskytte seg selv og babyen sin på.

Mange vet at røyking forårsaker kreft, hjertesykdom og hjerneslag. Men kvinner som røyker under svangerskapet, setter seg selv og deres utviklende babyer i fare for andre helseproblemer. Selv å være rundt tobakksrøyk setter en kvinne og hennes utviklende baby i fare for helseproblemer.

Røyking under graviditet påvirker din utviklende babys helse

Røyking under graviditet kan føre til at babyer blir født for små eller for tidlig. Kvinner som røyker under graviditet er mer sannsynlig å få en baby med en fødselsdefekt i munnen og leppen kalt en orofacial spalte.

Babyer som puster inn andres tobakksrøyk har større sannsynlighet for å få ørebetennelser og lungeinfeksjoner, som bronkitt og lungebetennelse; hvis de har astma, kan det å puste inn andres tobakksrøyk utløse astmaanfall. Disse babyene er også mer sannsynlig å dø av Sudden Infant Death Syndrome (SIDS), en plutselig og uventet spedbarnsdød som ikke har noen umiddelbart åpenbar årsak etter undersøkelse.

Det er aldri “for sent” å slutte å røyke under graviditet!

Det er best å slutte å røyke før man blir gravid. Men for kvinner som allerede er gravide, kan det å slutte så tidlig som mulig fortsatt bidra til å beskytte mot enkelte helseproblemer for babyer som er under utvikling, som å bli født for liten eller for tidlig. Det er aldri for sent å slutte å røyke.

Det er viktig å slutte å røyke for godt. En kvinne tror kanskje det er trygt å begynne å røyke igjen etter at babyen er født. Men babyer av mødre som røyker kan puste inn brukt tobakksrøyk som kan skade helsen deres. Selv om det kan være vanskelig å slutte for godt, er fordelene verdt det – en sunn baby og mange flere år med god helse å nyte sammen med ham eller henne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Vi tar personvern på alvor. Trykk Accept for å akseptere vår bruk av cookies, eller trykk «Mer Info» for å lese mer om dette