Urinveisinfeksjon UVI er bakterielle infeksjoner i urinsystemet. De er veldig vanlige og vanligvis ikke alvorlige, selv om det kan være unntak. Urinveiene inkluderer blæren, nyrene, urinlederne (rør som går fra nyrene til blæren) og urinrøret (røret som fører urin ut av kroppen fra blæren).

Du kan enkelt teste deg for urinveisinfeksjon på egenhånd ved hjelp av en selvtest. Testen fungerer slik at du ved hjelp av en urinprøve der du dypper testpinnen i morgenurinen. Etter ca. 60 sekunder kan du lese av resultatet på testpinnen.

Hvordan fungerer det?
Du kan kjøpe over-the-counter Urinveisinfeksjon eller urinstix 10 tester på ditt online. De fungerer omtrent som en graviditetstest: Hvert sett kommer med en teststrimmel (vanligvis tre til et sett). Du fukter en teststrimmel ved å holde den i urinstrømmen i noen sekunder. Eller du kan samle urin i en ren kopp og dyppe stripen i prøven. Vent 1 til 2 minutter til fargen på teststrimmelen endres. Dette vil variere avhengig av hvilket merke du bruker. Sjekk diagrammet på hjemmetestsettet for å finne ut om du har testet positivt for en UVI.

Hjemmetestsett kan være nyttige hvis du har UVI som stadig kommer tilbake. De sjekker for hvite blodlegemer og bakterier i urinen. Men resultatene kan påvirkes av en rekke ting, som medisiner du tar. Og studier viser at urinkulturer er langt mer pålitelige for å vise om du har en UVI.

Husk: Se legen din for å være sikker, uansett hva din UVI-hjemmetest avslører.

Hvordan tester man seg for urinveisinfeksjon?

For å undersøke Urinveisinfeksjon test hjemme du kan kjøpe Multisitx 10. Testen er ikke anbefales for etter overgangsalderen.

Kan man drikke bort urinveisinfeksjon?

Når man har urinveisinfeksjon er det viktig å drikke rikelig, gjerne to liter i døgnet eller mer. Gå også ofte på toalettet slik at bakteriene skylles ut av blæren. Syrlig drikke sørger for at bakteriene trives dårlig i urinen. Drikk derfor gjerne ferskpresset sitron, grapefrukt eller tranebærjuice

Kan det være noe annet enn urinveisinfeksjon?
Noen ganger kan også tørre slimhinner forveksles med urinveisinfeksjon. Men som opplever svie ved vannlating, kan ha en infeksjon i forhuden. Med eldre menn kan problemer ved vannlating (prostata problemer)

 

KILDER:

  1. Nasjonalt institutt for diabetes og fordøyelses- og nyresykdommer.
  2. American Academy of Family Physicians.
  3. American College of Obstetricians and Gynecologists: “Urinveisinfeksjoner (UTI).”
  4. Urology Care Foundation: “Hva forårsaker en UTI?”
  5. National Association for Continence: “Hva er en fistel?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *